2014. április 22., kedd

Magyar nyugdíjrendszer

A magyar nyugdíjrendszerre jelentős terhet tesz a születéskor várható élettartam növekedése, illetve a nyugdíjba vonuláskor várható élettartam radikális növekedése. Többek között ez is hozzájárul ahhoz, hogy a rendszer reformra szorul. Egyelőre nem lehet azt tudni, hogy milyen módon fognak változni a nyugdíjak, de valószínűleg negatív irányba változik a rendszer. Így érdemes megtakarítani azért, hogy kisebb mértékben függjünk az állami nyugdíjtól.



Mi a legjobb módja annak, hogy nyugdíjra takarítsak meg?

Rengeteg pénzügyi termék közül tudunk választani, ha körülnézünk a pénzintézetek ajánlatai között, azonban három terméktípus kiemelkedik a mezőnyből. Ez a három a

Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ),
az Önkéntes Nyugdíjpénztár (ÖNYP) és
a Nyugdíjbiztosítás.
A célzott előtakarékossághoz azért ezek a legjobb termékek, mert mind a három termék esetén élhetünk 20 százalékos személyi jövedelemadó (SZJA) jóváírással. Ez a kedvezmény így jelentős többletet jelent megtakarításaink növekedésében, ezért ez a három legjobb pénzügyi termék arra, hogy nyugdíjra tegyünk félre.
Magyarországon nem tanultuk meg, hogyan takarékoskodjunk, hogyan gondoljunk saját jövőnkre? Minden nap azzal találkozom szembe, egyre élesebben igyekszem felhívni a figyelmet, SAJÁT MAGUNK SORSÁT MAGUNK KEZÉBE VEGYÜK!
Küldetésem egyik fő Célja, segíteni információban az EMBEREKNEK. Ide kattintva részletesebb információk érhetőek el! Itt pedig az elérhetőségeim, kapcsolati út hozzám. Küldj üzenetet, iratkozz fel hírlevelemre, vissza foglak hívni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá, legyen véleményed!